Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenleme, borçlulara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

HANGİ İLLER VE İLÇELER KAPSAMDA?

Depremlerden etkilenen iller Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya olarak belirlenirken, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri de yapılandırma süresinin uzatıldığı bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgelerde mücbir sebep hali ilan edilerek 30 Kasım 2024'e kadar süre tanındı.

BAŞVURU VE ÖDEME TARİHLERİ

Tebliğ kapsamında, mükellefler 28 Şubat 2025 Cuma gününe kadar başvurularını gerçekleştirebilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi ise 31 Mart 2025'e kadar uzatıldı. Ancak, bu tarih resmi tatile denk geldiği için ödemeler 2 Nisan 2025 Çarşamba gün sonuna kadar yapılabilecek.

İsrail’den Nasrallah’ın halefi Haşim Safiyuddin’e saldırı! İsrail’den Nasrallah’ın halefi Haşim Safiyuddin’e saldırı!

İKİNCİ VE SONRAKİ TAKSİTLER

Yapılandırılan borçların ikinci taksidi için son ödeme tarihi 30 Nisan 2025 olarak belirlendi. Diğer taksit ödemeleri ise her ay düzenli olarak bu tarihleri takip eden aylık dönemlerde yapılabilecek.

ALACAKLI İDARELERE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

İl özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi alacaklı idarelerin 4 il ve 2 ilçedeki borçlulara yönelik yapılandırma başvuruları da bu süreler içinde kabul edilecek. Mükellefler, ilgili kurumlara başvurarak ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı