Cicaldau sahalara dönüyor: Craiova'dan resmi açıklama Cicaldau sahalara dönüyor: Craiova'dan resmi açıklama

Engelli bireyleri sporla topluma kazandırmayı hedefleyen "RESPECT Projesi" kapsamında düzenlenen kamp, Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlendi.

Farklı Sosyal Faaliyetler

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun koordinesinde gerçekleştirilen kampta, dört bir yandan gelen gençler, farklı spor dallarıyla tanıştı, sosyal aktivitelere katıldı.

Engelleri aşan bir proje" sloganıyla organize edilen RESPECT Projesi'nin amacı hakkında bligilendirme yapan Proje Koordinatörü Ali Osman Yağmurlu: "RESPECT ile gençlerimize sadece spor yaptırmıyoruz, onlara umut ve güç veriyoruz. Her katılımcımızın hayatına dokunmak, onları desteklemek ve toplumda hak ettikleri yeri almalarına yardımcı olmak en büyük motivasyonumuz" sözlerini kullandı.

Proje sayesinde farklı kökenlerden ve yeteneklerden gençlerin bir araya geldiğini belirten Yağmurlu: "Gençler birlikte çalışarak hoşgörü ve saygı kültürünü geliştiriyor. Her bireyin katkı sunabileceği bir spor ortamı yaratmak, engelli bireyler için fırsat eşitliği sağlamak ve onları topluma entegre etmek RESPECT Projesi’nin temel amaçları arasında yer alıyor" açıkamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı