Adana’da maymun desenli tişört giyen çocuk maymunun hedefi oldu! Adana’da maymun desenli tişört giyen çocuk maymunun hedefi oldu!

Komşularıyla yaşadıkları park yeri kavgası nedeniyle mahkemelik olan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet savcısı, daha önce verdiği mütalaayı değiştirerek çiftin "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından beraat ve düşme kararı verilmesini, ancak Engin Polat için "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca, Dilan Polat ve olayda yer aldığı belirtilen diğer meçhul sanıklar hakkında da "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirtti.

Olayın Geçmişi

Olay, 2 Haziran 2023 tarihinde Dilan ve Engin Polat çiftinin İstanbul Anadolu Yakası’nda bir sitede komşuları M.S.A. ve E.A. ile park yeri meselesi nedeniyle tartışmaya girmesiyle başladı. Tartışma sırasında Polat çifti, komşularına yönelik hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Olayın ardından mağdurlar M.S.A. ve E.A., çiftten şikayetçi oldu. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Dilan Polat hakkında "hakaret", "basit yaralama" ve "tehdit" suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat hakkında ise "hakaret", "basit yaralama", "tehdit" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Savcının İlk Mütalaası

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında cumhuriyet savcısı, sanık Engin Polat’ın mağdur M.S.A.'ya yönelik "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından şikayet yokluğu ve tarafların uzlaşmaları nedeniyle düşme kararı verilmesini talep etmişti. Ancak "konut dokunulmazlığını ihlal" suçunun uzlaşmaya tabi olmadığını belirterek, Polat’ın mağdurların ikametine gece vakti izinsiz girmesi nedeniyle bu suçtan cezalandırılmasını istemişti. Bu mütalaa doğrultusunda Engin Polat için 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Savcının Mütalaayı Değiştirmesi

Davanın karar duruşmasında ise cumhuriyet savcısı mütalaasında değişiklik yaparak Dilan Polat ve olaya karışan meçhul sanıklar hakkında da "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Savcı, Engin Polat için daha önce talep ettiği cezanın aynen korunmasını isteyerek, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ancak hakaret, tehdit ve kasten yaralama suçlarına ilişkin şikayet yokluğu nedeniyle bu suçlardan düşme ve beraat kararı verilmesini önerdi.

Sanıklar ve Mağdurlar Mahkemeye Katılmadı

Karar duruşmasında sanıklar Dilan Polat ve Engin Polat mahkeme salonunda hazır bulunmadı. Aynı şekilde mağdurlar M.S.A. ve E.A. da duruşmaya katılmadı. Ancak tarafların avukatları mahkemede hazır bulundu. Sanık avukatları, savcının esasa ilişkin mütalaası karşısında savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının savunmalarını yapabilmeleri için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İHA