Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mezopotamya Mahallesi’nde gece saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı kavga, bir kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay, tarafların hastaneye taşınmasıyla daha da büyüdü ve bıçaklar ile palaların kullanıldığı bir çatışmaya dönüştü.

11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. İ.H.H. adlı kişi, tabancayla yaralandı ve ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak olay burada sona ermedi.

Yaralının yakınları ve karşı tarafın hastaneye gelmesiyle birlikte kavga hastane bahçesine taşındı. Palalar ve bıçakların kullanıldığı bu çatışmada, S.S.H, M.H., A.H., M.N.Ç. ve Ş.Ç. isimli beş kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Durumun kontrolden çıkmasını engellemek için hastanede bulunan polis ve güvenlik ekipleri büyük bir çaba gösterdi.

M.N.Ç. ve Ş.Ç., yaralarının ciddiyeti nedeniyle Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilirken, diğer yaralılar Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.

Kaynak: İHA