Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, fizyoterapi, güzellik ve masaj salonları adı altında fuhuş yaptıkları belirlenen kişileri ve adresleri iki ay boyunca teknik takibe aldı. Yapılan incelemelerde, internet üzerinden reklam veren masaj salonlarının müşterilerine şifreli konuşmalarla randevu verdiği tespit edildi. Çete üyelerinin fuhuşu "özel terapi" adı altında gerçekleştirdikleri ve 33 ayrı olaya karıştıkları belirlendi.

Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi Arnavutköy'deki yatılı okulda 14 kişi zehirlendi

Güvenlik Kameraları Çeteyi Ele Verdi

Operasyon sırasında, çete üyelerinden üç kadının bir güzellik merkezine giderken, kadınlardan birinin tabanca ile ateş ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. 

Yedi Şüpheli Tutuklandı

Baypas operasyonunda gözaltına alınan 10 kişiden 7’si, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı. Operasyonun ardından, güzellik ve masaj salonları mühürlenerek kapatıldı ve yüksek miktarda idari para cezası uygulandı.

10 Milyon 700 Bin TL’lik Mal Varlığına El Konuldu

Şüphelilerin, "fuhşa teşvik", "aracılık veya yer temin etmek" suçlarına karıştıkları belirlenerek, mal varlıklarına el konuldu. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, 6 şüphelinin tapu müdürlükleri, sigorta kayıtları, banka hesap hareketleri, şirket varlıkları, şans oyunlarından gelir elde edip etmedikleri, deniz ve hava taşıtları ile kripto varlıkları incelendi.

MASAK ve Gelir İdaresi kayıtlarının da araştırıldığı operasyonda, aklama suçuna karıştıkları değerlendirilen şüphelilerin 3 dairesi, 3 aracı, 1 taksi plakası ve 13 banka hesabı olmak üzere toplam 10 milyon 700 bin TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konuldu.

Kaynak: İHA