Gündem

DMM, "Türkiye'de 10 binden fazla çocuk kayboluyor" iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye'de yılda 10 binden fazla çocuğun kaybolduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Abone Ol

Bazı basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında, Türkiye'de her yıl 10 binden fazla çocuğun kaybolduğuna dair paylaşımlar yer aldı. DMM, bu iddiaların doğru olmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı.

TÜİK'in Verileri Yanlış Yorumlanıyor

DMM tarafından yapılan açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) veya başka bir devlet kurumunun kayıp çocuk sayısına dair herhangi bir istatistik yayınlamadığı ifade edildi. TÜİK'in sadece güvenlik birimlerine gelen ya da getirilen çocukların istatistiklerini paylaştığı belirtilirken, bu verilerin kayıp müracaatı yapılıp daha sonra bulunan çocuklara dair olduğunu, dolayısıyla on binlerce çocuğun kaybolduğu ve bulunamadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Kamuoyuna Uyarı: Asılsız İddialara İtibar Etmeyin

Açıklamada, kamuoyunun manipüle edilmesini amaçlayan bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği de vurgulandı.