Düzce'nin Çamköy Mahallesi'nde yaşayan ve çevresinde bayrak sevgisi ile bilinen Adem Karagülle, Düzce Belediyesi'ne başvurarak evinin bahçesindeki eskiyen bayrağın yenilenmesini istedi.

Bu isteği geri çevirmeyen belediye yetkilileri, kısa sürede temin ettikleri yeni bayrağı Karagülle'ye teslim etti. Ardından, zabıta ekipleri Karagülle'nin evinin bahçesindeki ağaca dev bir Türk bayrağı asarak yaşlı adamın isteğini gerçekleştirdi.

"Bayrak Bizim Baş Tacımız"

Evini, arabasını ve bahçesini Türk bayrakları ile süsleyen ve her daim cebinde bir bayrak taşıyan Adem Karagülle, bayrak sevgisini coşkulu sözlerle ifade etti. "Bayrağı çocukluğumdan beri seviyorum," diyen Karagülle, bayrağın kendisi için ne kadar önemli olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Bayraksız memleket olur mu? Nüfus kağıtsız insan olur mu? Bizim nüfus kağıdımız bayrak. Ben bayrak için ölmeye giderim. Bayrak bizim baş tacımız."

Düzce Belediyesi’ne Teşekkür

Gece yarısı bile uykusunu bölüp bayrağın dalgalanışını izleyen Karagülle, bayrak sevgisinin sınır tanımadığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözleri Üzerine CHP’den Acil Toplantı Talebi

"Gece 03.00’te uykum kaçıyor, kafamı cama dayıyorum. Bayrağın dans etmesini izliyorum. Eşim sen bayrağa doymuyorsun diyor. Nasıl doyayım? Öyle güzel dans ediyor ki; rüzgara göre, bazen çabuk çabuk, bazen aheste aheste. Ben bayrak için ölürüm. Aklı ermeyen de deli diyor. Benim evimde devamlı bayrak dalgalansın istiyorum. Ben mezarımı hazırladım. Onun başına da bayrak astım. Bayrağa bakmaya doyamıyorum. Düzce Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA