Mamak Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve doğa ve tarım temalı birçok öğeyi bir arada barındıran sEkolojik Köy’ün bu sfer ki konukları İlk Adım Anaokulu öğrencileri oldu. Minik öğrenciler Ekolojik Köy'deki çeşitli etkinliklere katılarak doğayı yakından tanıma fırsatı buldu.

Öğrenciler aromatik bitki bahçelerinde keşif yaparak, seralarda bitki yetiştirme süreçlerini gözlemlediler. Tarihî köy evlerinde geçmişe yolculuk yaparken, göletin etrafında keyifli anlar geçirdiler. Ayrıca, oturma alanlarında dinlenip doğal ürünlerin tadına baktılar.

EKOLOJİK KÖY PROJESİ

Doğa ve tarım temalı birçok öğeyi bir arada barındıran bir proje olan Ekolojik Köy, kırsal turizmi canlandırmak ve mahalle statüsüne kavuşmuş köylerde yaşayan insanlara ekonomik destek sağlamak amacıyla Mamak Belediyesi tarafından Üreğil Millet Bahçesi ve Gökçeyurt Mahallesi’nde hayata geçirildi.

Toplam 28,5 dönümlük bir alana kurulan Ekolojik Köy, meyve ağaçları, sebze fideleri ve üzüm bağlarından oluşuyor. Ziyaretçiler kendi elleriyle topladıkları mahsulleri satın alabildiği gibi bu proje ile aynı zamanda Mamaklı işsiz kadınlara istihdam sağlıyor. İlçedeki kadınlar ,ürettikleri sirke, salça, reçel gibi ürünlerini bu alanda satabilme imkanı buluyor.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Mamak Belediyesi, bu ve benzeri projelerle bölgedeki sosyal ve ekonomik yaşamı canlandırmaya devam ediyor

Muhabir: Fatma Doğanay