Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin, kredi kartı limitlerini 100 bin TL’den 99 bin TL’ye düşürenlerin kartlarının iptal edilmesi yönündeki çağrısı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Destici, Savunma Sanayi Destekleme Fonu kapsamında, kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan alınacak 750 TL’lik yıllık katkı payına destek verirken, limitlerini düşüren vatandaşlara yönelik bankalara çağrıda bulunmuştu.

Destici'nin bu çıkışına tepki gösteren isimlerden biri de ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş oldu. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, BBP liderinin kızını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) işe almasına göndermede bulundu. Demirtaş, “Bunca işsiz varken, kendi çocuğunu Meclis'e sokanların vatandaşlığı iptal edilsin” diyerek Destici'ye eleştirilerini yöneltti.

Demirtaş’ın bu sözleri, sosyal medyada geniş bir etkileşim yaratırken, Destici’nin açıklamaları ve bu açıklamalara gelen tepkiler tartışmaları alevlendirdi. Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yönelik tartışmalar, kamuoyunda ekonomik zorluklar ve işsizlik konularının yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Ege Denizi’nin güneyinde fırtına çıkması bekleniyor Ege Denizi’nin güneyinde fırtına çıkması bekleniyor

Kaynak: Haber Merkezi