Türkiye'nin en köklü basın meslek örgütlerinden biri olan Ekonomi Muhabirleri Derneği(EMD), Başkent Ankara'da bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Merkezinde gerçekleştirilen 17. Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetimini belirledi.

3 dönemdir başkanlığını Gazeteci Turgay Türker'in yaptığı Ekonomi Muhabirleri Derneği 17. Genel Kurulunda Ekonomi Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Kaya Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Kurulunda başkanlığa seçildi. Genel Kurulda Divan Başkanı Gazeteci Taylan Erten olurken divan üyeleri Gazeteci Sultan Özer ve Onur Dedeoğlu oldu. Yapılan seçimde Turgay Türker’in listesine 37, Mehmet Kaya’nın listesine 61 oy çıktı.

KAZANAN EMD OLDU

Tarihinin en yoğun genel kurul katılımını yaşayan EMD'ye üye gazeteciler sonuç ne olursa olsun kazananın EMD olacağını belirtirken. Genel kurulda söz alan gazeteciler yaşadıkları bireysel ve kurumsal sorunlar hakkında görüş, talep ve eleştirilerini düşüncelerini paylaştılar.

Seçimin ardından Turgay Türker EMD Başkanlığı görevini Mehmet Kaya’ya devretti.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Yapılan seçimde EMD Yönetim Kurulu; Mehmet Kaya, Ahmet Kıvanç (Habertürk), Aysel Alp Süzer (Hürriyet), Miray Çimen (TRT), Hülya Ömür Uylas (Anadolu Ajansı), Özcan Yıldırım (Anadolu Ajansı) ve Hüseyin Gökçe’den (Ekonomi) oluştu.

EMD Onur Kurulu: Taylan Erten, Mehmet Vecdi Seviğ, Mehmet Öngeoğlu

EMD Denetim Kurulu: Fatma Orhan, Cemil Cahit Saraçoğlu, Hülya Genç Sertkaya

Muhabir: Onur Dedeoğlu