Gündem

Emekli albaydan bomba iddia: Kılıçlı yemini okutan teğmen, yemin sonrası komutanına böyle demiş!

Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni sonrasında yaşanan olaylara dair dikkat çekici iddialarda bulundu. Üçok'a göre, törende "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan ve ardından yemin metnini okuyan teğmenler, Kara Harp Okulu Komutanı tarafından sorguya çekildi.

Abone Ol

Emekli Albay Üçok, Kara Harp Okulu Komutanı'nın, mezuniyet töreninde kılıçlarını kaldırarak yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye haykıran teğmenleri odasına çağırdığını belirtti. Üçok, komutanın, "Neden böyle bir şey yaptınız? Bu olaylar herkes tarafından konuşuluyor, yapmamalıydınız" şeklinde teğmenlere sitemde bulunduğunu öne sürdü.

"Atatürkçüyüz ve Pişman Değilim"

Emekli Albay'ın iddiasına göre, dönem birincisi olan Teğmen Ebru Eroğlu, komutanına şöyle yanıt verdi:

"Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim"

İdari Soruşturma mı Açıldı?

Üçok, bu olayların ardından Kara Harp Okulu Komutanlığı'nın kendi içinde bir idari soruşturma başlattığını düşündüğünü ifade etti. Ancak, Milli Savunma Bakanlığı tarafından şu ana kadar resmi bir soruşturma açılmadığını da sözlerine ekledi. Üçok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Benim bildiğim kadarıyla şu ana kadar Milli Savunma Bakanlığı'nca herhangi bir soruşturma açılmadı. Sadece bu görüntüler sosyal medyada yer alınca, Kara Harp Okulu Komutanı, okul birincisi Teğmen Ebru Eroğlu'nu ve diğer dereceye girenleri çağırıp, 'Neden böyle bir şey yaptınız? Herkes bu olayları konuşuyor. Yapmamalıydınız' benzeri konuşmalar yapıyor. Teğmen Eroğlu, 'Komutanım daha önceleri de bunlar yapıldı. Ayrıca herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz. Hiçbir cemaat ve tarikatla ilgimiz olmadığını herkes gördü. Yaptığımdan pişman değilim' diye cevap vermiş. Anladığım kadarıyla okul komutanlığı kendi içerisinde idari bir soruşturma açmış gibi. Umarım sosyal medya trollerini tatmin için bu başka tarafa evrilmez, göreceğiz bakalım."