Şahan Gökbakar'a İzin Almadan Yapılan İnşaat Suçlaması: 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor Şahan Gökbakar'a İzin Almadan Yapılan İnşaat Suçlaması: 10 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere uygulanan yüzde 15 indirim sonrasında, şehirlerarası otobüs taşımacılığı alanında da emeklilere yönelik indirim uygulanmasıyla ilgili resmi bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve karayolu taşıma yönetmeliğinde değişiklikler içeriyor.

Yönetmeliğe eklenen geçici bir maddeye göre, 2024 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere, emekli olduğunu belgeleyen bireylere, şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişiler tarafından düzenlenecek yolcu biletlerinde Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılacak.

Ancak, bu indirim hükmüne uymayan karayolu taşımacılığı B1 ve D1 yetki belgesi sahiplerine, her bir ihlal için 5 uyarma verilecek. Bu düzenleme ile emeklilere sağlanan ulaşım kolaylıklarına ilişkin standartlar belirlenmiş oldu.

BAKAN IŞIKHAN DUYURMUŞTU

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar geniş kapsamlı desteklerin detaylarını açıkladı. Işıkhan, 17 Mayıs'ta düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanacaklarını duyurmuştu

Muhabir: Haber Bülteni