Gündem

Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD’de bulunan Emine Erdoğan, Malcolm X’in kızı Ilyasah Shabazz ile New York’taki Türkevi’nde görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel ve toplumsal mücadeleler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Emine Erdoğan, Shabazz’a Malcolm X’in eşitlik, adalet ve özgürlük için verdiği mücadelenin tüm dünyada ezilen halklar için ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Emine Erdoğan, bu mücadelenin bugün de devam ettiğini ve adalet arayışındaki topluluklar için önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Görüşmede, Türkiye’deki insan hakları savunucusu Şule Yüksel Şenler’in de Malcolm X gibi toplumsal adalet ve insan hakları mücadelesi verdiği konuşuldu. Bu iki önemli figürün toplumsal mücadeleleri arasında derin bir benzerlik olduğu vurgulanırken, Şenler’in adını yaşatmak amacıyla kurulan vakıf ile Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi arasında ortak projeler geliştirilmesi konusu gündeme alındı.

Emine Erdoğan’dan Sosyal Medya Paylaşımı

Emine Erdoğan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Amerika tarihinde ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi olan Malcolm X’in değerli kızı Ilyasah Shabazz ile Türkevi’nde bir araya geldik. Başkanlığını yürüttüğü Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını ele aldık. Merkezin, Şule Yüksel Şenler Vakfı ile ortak işbirliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Malcolm X ile Şule Yüksel Şenler gibi iki mücadeleci ruhun dünyanın her yerinde gençlere rehber olmaya devam etmesini temenni ediyorum."