Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, sıcak hava koşullarına rağmen vatandaşların balığa olan ilgisi azalmadı. Mevsim balığı olarak öne çıkan sardalya, tezgahlarda 200 TL fiyatıyla en çok tercih edilen balık oldu. Balıkçı Ahmet Tartar, istavrit ve hamsi gibi diğer balık türlerinin de bol miktarda bulunduğunu belirtti.

Omega-3, vitamin D, B12 ve kalsiyum açısından zengin olan balık çeşitleri, yılın her döneminde tüketilmeye özen gösteriliyor. İzmit'te hamsi 300 TL, sardalya 200 TL, istavrit 200 TL, kefal 150 TL, çipura 400 TL, uskumru ve levrek adet olarak 60 TL, Karadeniz somon 225 TL, mezgit ise 600 TL fiyatıyla satılıyor.

Balıkçı Ahmet Tartar, "Bu sene denizlerimiz çok bereketli. Şu anda istavrit, hamsi ve sardalya bol miktarda var. Balıklara olan ilgi geçen sezona göre arttı. Poyraz nedeniyle bazı sıkıntılar yaşandı, ancak yarın poyrazın dineceğini ve tezgâh fiyatlarında düşüş olacağını düşünüyorum," dedi.

Kidconcerts: Çocuk Gözüyle Cumhuriyet konseri CSO Ada Ankara’da! Kidconcerts: Çocuk Gözüyle Cumhuriyet konseri CSO Ada Ankara’da!

Kaynak: İHA