2023 seçimlerinde Etimesgut Belediyesi başkanlığı için aday olan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, seçim döneminde büyük bir farkla Enver Demirel’i geride bırakmıştı. Şimdi ise, Beşikçioğlu'nun son toplantıda yaptığı açıklamalar dikkatleri üzerine çekti. Beşikçioğlu’nun konuşması üzerine, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’dan bir paylaşım geldi.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

Erdal Beşikçioğlu'nun Açıklamaları

Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Belediyesi’ndeki bazı idarecilerin yakın akrabalarının görevlendirilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beşikçioğlu, "Bazı idarecilerin yakın akrabalarının lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamına getirilmiş olduğunu" belirtti. İsim vermekten kaçınan Beşikçioğlu, bu kişilerin Demirel soyadlı olduğunu ve Enver Demirel’in birinci derece akrabaları olduklarını ifade etti.

Beşikçioğlu’nun açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise, Demirel soyadlı kişilerin, Yalçın, Yılmaz, Gökdemir gibi soyadlarını taşıyan bireylerin lise mezunu olmalarına rağmen belediyeye alınarak müdürlük makamına getirilmeleri oldu. Beşikçioğlu, bu durumun sonrasında yapılan atamaların da bu kişilerin yakın akraba olmalarıyla ilişkili olduğunu öne sürdü.

Asuman Erdoğan'dan Tepki Paylaşımı

Erdal Beşikçioğlu’nun açıklamalarının ardından, Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, Instagram hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Ele verir talkını (Telkini), Kendi yutar salkımı...” Atasözü” diyerek belediyedeki yandaş ve akrabaların görevlerine atandığını ima etti.

Erdoğan, paylaşımında, "Belediyeye; kuzen, yandaş ve akrabalarınızı doldurunca herkesi öyle sanıyorsunuz" şeklinde bir yorumda bulundu.

Gönderiyi İnstagram'da görmek için tıklayın

Muhabir: Haber Bülteni