Gündem

Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ne gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Merkezini ziyareti ilk olmayacak. 18 yıl önce de dönemin CHP Lideri Deniz Baykal’ı ziyaret etmişti.

Abone Ol

Dursun ERKILIÇ

Türk siyasetinde ‘yumuşama’nın sembolü haline gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesinde iadeiziyaret için gün sayılıyor.

11 HAZİRAN’DA CHP GENEL MERKEZİNDE

İki isim 11 Haziran Salı günü CHP Genel Merkezi'nde saat 16.00’da bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel TBMM’deki 23 Nisan Resepsiyonunun ardından 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi'nde görüşmüştü.

Özel’in ziyaret günü ve saatini duyururken yaptığı konuşmada, “Siyasette erken seçim konuşmanın mayına basmak olduğunu düşünmüyoruz. CHP, yarın bir seçim yapılsa birinci parti olabilecek durumdadır” değerlendirmesi dikkat çekti.

ÇOK KONUŞULAN BİR HEDİYELEŞME…

Özgür Özel, Erdoğan’ı ziyaretinde Paşabahçe'nin ‘Gururla’ serisinden ‘Cumhuriyet Ateşi’ isimli objeyi hediye etmişti.

‘Cumhuriyet Ateşi’, Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben, “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser…

Özel, ayrıca hediye olarak yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macununu verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Özel'e Milli Saraylar'dan fincan seti, çay ve bal hediye etmişti.

Bakalım yeni görüşmede ne tür hediyeleşme olacak?

ERDOĞAN, 18 YIL SONRA CHP’DE OLACAK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Sayın Cumhurbaşkanı ile 11 Haziran'da saat 16.00'da görüşeceğiz. CHP Genel Merkezi'nde aynı heyetlerle ağırlayacağız. Oturma düzeni siyasi parti genel başkanları şeklinde olacak” diye açıkladığı ziyaret, AK Parti Lideri’nin Recep Tayyip Erdoğan olarak CHP Genel Merkezine ikinci gidişi olacak.

Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde yeni genel merkezine taşınması nedeniyle 10 Temmuz 2006’da CHP'ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuş, CHP’nin merhum lideri Deniz Baykal ile görüşmüştü.

Başbakan Erdoğan'ı CHP Genel Merkezine gelişinde Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Mustafa Özyürek, görüşmenin gerçekleştiği 12. katın asansör çıkışında ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav karşılamıştı.

Görüşmede, dönemin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf ile CHP'den Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Eşref Erdem ve Mustafa Özyürek katılmıştı.