“Seçimsiz 3,5 yıl vardır,” diyen Erdoğan, muhalefetin gündeme getirdiği erken seçim tartışmalarını eleştirerek, “Bunlar havanda su dövmekten farksız,” ifadelerini kullandı.

2028 Hedefleri ve Ekonomi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14-28 Mayıs seçimlerinde milletin verdiği yetkiyi en verimli şekilde kullanma çabasında olduklarını belirtti. Türkiye'nin ekonomik hedefleri doğrultusunda uzun vadeli planların yapılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Ekonomi, savunma ve demokrasi alanındaki hedeflerimize ancak 3,5 yılın hakkını vererek ulaşabiliriz,” dedi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin sürekli olarak yatırımcılara hizmet verdiğini ve ilgili bakanlıkların destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Yatırımlar ve Ekonomik Büyüme

Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırımlardaki başarısını da vurguladı. 2002 yılında 36 milyar dolar olan ihracatın, 2023 yılı itibarıyla 256 milyar dolara ulaştığını belirterek, “İhracatımızın payını yüzde 1'in üzerine çıkardık. Sadece hacim artışı değil, aynı zamanda ihraç ettiğimiz ürünlerin teknoloji kompozisyonunu da genişlettik,” ifadelerini kullandı.

Çok Uluslu Şirketler ve İstihdam

Toplantıda, Türkiye'nin uluslararası sermaye ile olan ilişkisine de değinen Erdoğan, “2002 yılında 5600 uluslararası sermayeli şirket bulunurken, bugün bu rakam 83 binden fazladır. Burada karşılıklı bir kazan-kazan durumu söz konusudur,” dedi. Çok uluslu şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarının, ülkenin imalat sanayi yatırımlarındaki liderliği artırdığını belirtti.

Yeşil Dönüşüm ve İklim Kanunu

Erdoğan, Meclis’in 1 Ekim’de açılacağını ve iklim kanununun gündeme geleceğini de duyurdu. Bu kanun ile sanayinin yeşil dönüşüm sürecinin hızlandırılacağını belirten Cumhurbaşkanı, “Emisyon ticaret sisteminin kurulmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Sanayimizin dönüşümünü destekleyecek ve rekabet gücümüzü artıracağız,” dedi.

Muhabir: Haber Bülteni