Amerikan Kanser Derneği'nin "Kanser" dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, 2022 ile 2050 yılları arasında erkeklerdeki kanser vakaları yüzde 84 oranında artacak. Bu süreçte kansere bağlı ölümler ise yüzde 93 oranında artış gösterecek.

Erkeklerin Kansere Yakalanma Riski Daha Yüksek

Yapılan araştırmalar, erkeklerin kansere yakalanma riskinin kadınlara göre yüzde 43 daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar, bu farkın erkeklerin kansere neden olabilecek risk faktörlerine daha fazla maruz kalmasından kaynaklandığını belirtiyor. Özellikle sigara ve alkol tüketimi, kanserojen maddelere maruz kalma gibi faktörlerin erkeklerde daha yaygın olduğu vurgulanıyor.

Kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat: Kör olma riskiniz var! Kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat: Kör olma riskiniz var!

Ayrıca, erkeklerin kanserin erken teşhisine yönelik tedbirlere kadınlara göre daha az önem verdikleri de dikkat çekiyor.

Akciğer Kanseri Liderliğini Koruyacak

2050 yılına kadar akciğer kanserinin erkekler arasında en yaygın kanser türü olmaya devam edeceği öngörülüyor. Uzmanlar, sigara içen erkeklerin bu kansere yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Kansere karşı mücadelede erken teşhisin hayati önem taşıdığı vurgulanarak, özellikle ileri yaşlardaki erkeklere düzenli kanser testlerini aksatmamaları gerektiği hatırlatılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yıl yayımladığı bir diğer raporda, 2050 yılına kadar dünya genelinde kanser vakalarının yüzde 77 oranında artacağı tahmin ediliyor. Bu artışın, nüfusun yaşlanması, çevre kirliliği, tütün ve alkol kullanımı ile obezite gibi faktörlerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Muhabir: Haber Bülteni