Karaman’ın Ermenek ilçesinde, yüzmek için girdiği baraj gölünde boğularak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Ali Birer, bugün dualarla toprağa verildi. Olay, önceki gün ilçeye bağlı Evsin köyü sınırlarında bulunan Gezende Barajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Birer balık tutmak için gittiği baraj gölüne yüzmek için girdikten sonra gözden kayboldu.

Sıra bekler gibi yaparak para çeken emekliyi gasp etti Sıra bekler gibi yaparak para çeken emekliyi gasp etti

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edilerek arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan ilk aramalardan sonuç alınamayınca Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler bölgeye çağrıldı. Dalgıç polisler, kısa sürede Birer’in cansız bedenine ulaşıp gölden çıkardı.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Birer’in cenazesi, ailesine teslim edildi. Muhammet Ali Birer için Ahmet Yesevi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Birer’in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyük bir hüzünle geçen cenaze töreninin ardından Birer’in cenazesi, Hamidiye Mahallesi’ndeki Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Ailesi ve sevenleri, genç yaşta hayata veda eden Muhammet Ali Birer’i gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.

Kaynak: iha