Asayiş

Eşi ölmediği halde selasını okutan adama hapis cezası

Bursa'da dini nikahlı eşinden ayrılan Tuğçe Emir, bir gün mahalle camisinden kendisine ait bir selanın okunduğunu duyunca büyük bir şok yaşadı. Eşinin vefat ettiğini düşünerek camiye başvuran genç kadın, selanın yanlış olduğunu öğrendi. Ancak kısa süre sonra olayın arkasında boşandığı eşi Zafer Kufacı'nın olduğunu öğrendi. Kufacı, genç kadına karşı bir adım daha atarak, selasını camiden okutup bu anları cep telefonuyla kaydetti.

Abone Ol

Yaşanan olay üzerine büyük bir korkuya kapılan Tuğçe Emir, soluğu hemen polis merkezinde aldı. Polis ekipleri, yaptığı çalışmalar sonucunda Zafer Kufacı'yı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Kufacı, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede İddiaları Reddetti

Olayın ardından görülen ilk duruşmada Zafer Kufacı, savunmasını yaparak suçsuz olduğunu iddia etti. Kufacı, "Ben böyle bir şey yapmadım, bu tamamen karşı tarafın uydurmasıdır" diyerek beraatini talep etti. Ayrıca, Tuğçe Emir ile aralarındaki asıl sorunun çocukları olduğunu belirterek, eski eşiyle bu yüzden sık sık tartıştıklarını dile getirdi.

Mahkeme Kararını Verdi

Mahkeme sırasında ise Tuğçe Emir, eski eşinin tehdit ve baskılarından şikayetçi olmaya devam etti. Mahkeme heyeti, Zafer Kufacı’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.