24 Ocak 2023 tarihinde Altınova'nın Soğuksu köyünde meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Semiha Sözer, yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Olay günü Erdal Necip Sözer, eşinin fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını savundu. Ancak, bilirkişi raporları olayın intihar veya kaza olmadığını, maktulün itilerek öldürüldüğünü ortaya koydu. Erdal Necip Sözer, olaydan 15 ay sonra tutuklandı.

Erdal Necip Sözer’in İfadesi

Duruşmada, Erdal Necip Sözer, eşiyle bir düğünde tanıştıklarını ve Almanya'dan Türkiye’ye taşındıklarını belirtti. Eşinin ruh hali hakkında, "Çabuk sevinir, çabuk sinirlenirdi" diyen sanık, aralarında ciddi bir sorun olmadığını ifade etti.

İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı" İsteme esnasında damada özel kahve menüsü hazırladı! "Bir de bu çıktı"

Olay günü, bir bungalov restoranına gittiğini ve daha sonra fotoğraf çekmek için kayalıklara yöneldiklerini söyleyen Sözer, "Dönüşte talihsiz bir olay oldu. Eşimin sadece düşüşünü gördüm" dedi. Olay yerinde 1 saat 42 dakika kaldıklarını, gün batımını beklediklerini belirtti.

Çıplak Fotoğraflar ve Eşcinsellik İddiaları

Sanığın telefonunda bulunan çıplak fotoğraflarla ilgili soruya yanıt veren Sözer, "2017-2018 yıllarında sevgilime gönderdiğim fotoğraflar. Eşime bu fotoğrafların bizimle bir ilgisi olmadığını söyledim" dedi. Eşcinsellik iddiaları hakkında ise, "Böyle bir şey olsa saklamazdım. Bu iddialar, eşimin vefatından 10 ay sonra ortaya atıldı" ifadelerini kullandı.

Tanıklar ve Aile İlişkileri

Duruşmada, Semiha Sözer'in annesi Selma Dursun ve babası Sabri Dursun da tanık olarak dinlendi. Dursun ailesi, damatları Erdal Necip Sözer’in ilişkileri ve yaşanan problemler hakkında bilgi verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, yer tespiti yapılmasına da hükmetti. Duruşma, ilerleyen bir tarihe ertelendi.

Muhabir: Haber Bülteni