Son dakika haberine göre Abdüllatif Şener’in oğlu, anneannesini rehin alarak öldürdüğü öğrenildi. 

ABDULLATİF ŞENER KİMDİR? 

Abdüllatif Şener, Türkiye'nin tanınmış siyasetçileri ve akademisyenlerinden biridir. Sivas'ta doğan Şener, uzun yıllar siyasette önemli roller üstlendi ve akademik alanda da önemli katkılarda bulundu.

ABDULLATİF ŞENER'İN SİYASİ KARİYERİ

26 Nisan 1954 tarihinde Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Abdüllatif Şener, eğitim hayatına burada başladı. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladıktan sonra yüksek öğrenim için Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni tercih etti ve burada mezun oldu. Akademik kariyerine aynı üniversitede doktora yaparak devam eden Şener, ayrıca Gazi Üniversitesi Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde dekan yardımcılığı ve Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde öğretim üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

1978 yılında Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü olarak görev aldıktan sonra, 19. ve 20. dönem Refah Partisi, 21. dönem Fazilet Partisi, ve 22. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sivas milletvekilliği yaptı. Şener, 54. Hükümet Maliye Bakanı olarak görev yaptı ve 58-59. Hükümet Dönemi'nde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Abdüllatif Şener, siyasi kariyerinde önemli adımlar atmış ve 25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisi'ni kurmuştur. 2011 Türkiye genel seçimlerinde partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili olarak aday olmuştur.

ABDÜLLATİF ŞENER'İN KAYINVALİDESİ HAYATINI KAYBETTİ

Abdullatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, anneannesini rehin alarak öldürdüğü öğrenildi. Öte yandan Bedirhan Şener'in psikolojik sorunları yakın çevresi tarafından bilinirken Şener'in madde kullandığı da iddialar arasında. 

Muhabir: Haber Bülteni