Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Asayiş Şube ekipleri, K.Ç. (40) ve C.K. (21) isimli zanlıların, bir çifte MİT görevlisi oldukları yalanını söyleyerek dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı. Şüphelilerin, çiftin isimlerinin FETÖ soruşturmasına karıştığını öne sürerek onları korkuttuğu ve bu şekilde altınlarını bozdurup 11 bin 750 dolar nakde çevirterek kendilerine teslim etmelerini sağladıkları belirlendi.

Kocaeli Gebze'de doğalgaz patlaması: 2’si ağır, 8 yaralı Kocaeli Gebze'de doğalgaz patlaması: 2’si ağır, 8 yaralı

Kaçış Güzergahları Tespit Edildi

Olayın ardından polis ekipleri, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyerek zanlıların Kocaeli'ye kaçtığını tespit etti. Kocaeli'de jandarma birimlerinin de desteğiyle düzenlenen operasyon sonucunda şüpheliler K.Ç. ve C.K. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise dolandırıcılık sonucu elde edilen paranın 11 bin 600 doları ele geçirildi.

Şüphelilerden Birinin Sabıkası Kabardı

Yapılan incelemelerde, şüpheli C.K.'nin 7 ayrı suçtan sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere Eskişehir'e getirildi ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında adli süreç devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı