Eskişehirspor'un gelecek dönem yönetimini belirlemek üzere düzenlenen Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Tek aday olarak seçime katılan Ulaş Entok, Eskişehirspor'un yeni başkanı olarak seçildi.

Geçtiğimiz dönemde Bölgesel Amatör Lig'de 3. sırada yer alan Eskişehirspor, yeni döneme başkan değişikliği ile girmiş oldu. Olağan Mali Kurulu ve Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a kongre üyelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Başkanlık seçimi saat 14.30'da başladı ve Ulaş Entok tek aday olarak yarıştı. Açık oylama sistemiyle gerçekleştirilen seçimde Entok, çoğunluk oyunu alarak Eskişehirspor'un yeni başkanı oldu. Kongreye 203 kongre üyesi katılırken, eski Eskişehirspor futbolcuları da seçime katılım gösterdi.

15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı 15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı

Ulaş Entok'un başkanlığında Eskişehirspor'un yeni döneminin nasıl şekilleneceği ve kulübün hedeflerinin neler olacağı merak konusu olarak takip ediliyor.

ESKİŞEHİRSPOR BAŞKANI ULAŞ ENTOK KİMDİR?

Eskişehir'in köklü aile geleneğine sahip isimlerinden biri olan Ulaş Entok, 1984 yılında bu şehirde dünyaya geldi. Ailesiyle birlikte Odunpazarı'nın tarihine kök salmış olan Entok'un aile geçmişi, 1830'lara kadar uzanıyor. İlköğrenimine Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nda başlayan Entok, ortaokulu Melahat Ünügür Ortaokulu'nda, ardından da lise eğitimini Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Üniversite hayatına ise Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde devam ederek mezun oldu.

İş hayatına atıldığı 2009 yılında aile şirketinde pompa ve hidrofor sistemleri alanında çalışmaya başladı. Kendi vizyonu ve iş stratejileri doğrultusunda 2016 yılında Esteknik Pompa ve Mühendislik adında kendi şirketini kurdu ve mekanik tesisat alanını da iş kollarına ekledi.

Sivil toplum alanında da etkin rol alan Entok, 2017 yılında Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiş ve Eskişehirspor Kulübü'nde yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda siyasi parti il ve ilçe yöneticiliklerinde bulunmuş ve İÇGİAF yönetiminde başkan yardımcılığı yapmıştır.

Yerel yönetim alanında kendisini geliştirmek adına ikinci üniversite eğitimine devam eden Ulaş Entok, evli ve bir çocuk babasıdır. Aile hayatıyla iş yaşamını dengelemeye çalışan Entok, Eskişehir'in sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamaya devam etmektedir.

Kaynak: İHA