Altun, Gazze ve Lübnan'da yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna aktarmaya çalışan gazetecilerin, sadece İsrail güvenlik güçleri değil, aynı zamanda sivil görünümlü İsrailliler tarafından da hedef alındığını belirtti. Altun, bu durumu "işgalci zihniyetin bir yansıması" olarak nitelendirdi.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

TRT Ekibine Yapılan Müdahale

İsrail'de, bir İsrailli sivilin TRT Haber ekibine canlı yayında müdahale etmeye çalışması, bu saldırıların son örneği olarak dikkat çekti. Altun, bu olayı, "İsrail'in gazetecilere yönelik sindirme politikalarının bir parçası" olarak değerlendirdi.

"İsrail Cinnet Hâlinde"

Altun, İsrail polisinin olayda provokasyonu gerçekleştiren şahıs yerine, TRT çalışanlarını gözaltına almasının da İsrail'in içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiğini belirtti. Altun, şöyle dedi:

"İsrail polisinin de provokatörü değil TRT çalışanlarını gözaltına alıp soruşturma başlatması İsrail'in topyekun bir cinnet yaşadığını bir kez daha gösterdi. Katil İsrail ne yaparsa yapsın, Gazze ve Lübnan'dan iletişim koridorunu açık tutacak gazeteciler hep var olacak." 

Kaynak: Anadolu Ajansı