Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde ilk maçına yarın akşam Union Saint-Gilloise karşısında çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu müsabakayla birlikte Avrupa kupalarında 275. kez mücadele edecek. UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezon 36 takımla oynanacak lig formatında Fenerbahçe, ilk maçında yarın saat 19.45’te Belçika ekibi Union Saint-Gilloise’i konuk edecek.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarına bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundan başlayarak, Lugano’yu saf dışı bırakmayı başarmış, bir sonraki turda ise Fransız ekibi Lille’e 2-1 ve 1-1'lik skorlarla elenmişti.

Union Saint-Gilloise ile 3. Randevu

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile daha önce geçtiğimiz sezon Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda karşılaşmıştı. Belçika’da oynanan maçta Fenerbahçe, 3-0 galip gelirken, Kadıköy'deki ikinci maçta 1-0 mağlup olsa da turu geçen taraf olmayı başarmıştı. Taraflar, yarın akşam 3. kez karşı karşıya gelecek.

Avrupa Kupalarında 275. Maç

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 274 kez sahne aldı. Sarı-lacivertliler, bu süreçte 109 galibiyet elde ederken, 109 maçta da yenilgi yaşadı. 56 müsabakada ise rakipleriyle berabere kaldı. Fenerbahçe, rakip fileleri 374 kez havalandırırken, kalesinde 391 gol gördü.

Kupa 2’de 137. Maç

Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda 137. kez mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, bu kulvarda 136 maçta 60 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet aldı. Bu süreçte 191 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 171 gol gördü.

Belçika Takımları ile 11. Kez

Fenerbahçe, bugüne kadar Belçika ekipleriyle 10 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 6'sı Anderlecht ile, 2'si ise Royal Antwerp ile oynandı. Sarı-lacivertliler, Belçika takımlarına karşı 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Union SG, Belçika Ligi’nde Zor Günler Geçiriyor

Belçika Ligi’nde geçtiğimiz sezon şampiyonluk mücadelesi veren Union SG, bu sezona ise puan kayıplarıyla başladı. Ligde 8 maça çıkan Brüksel ekibi, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 10 puanla 12. sırada yer alıyor.

Kadıköy’de Son 16 Maçta 1 Yenilgi

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında oynadığı son 16 maçta yalnızca 1 mağlubiyet aldı. Bu süreçte UEFA Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Kanarya’nın tek yenilgisi, Union SG karşısında oldu.

Maça Dair

Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı

Mücadelede Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien düdük çalacak. Bastien’in yardımcılıklarını Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yaparken, maçın dördüncü hakemi Mathieu Vernice olacak. Karşılaşmanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) koltuğunda Fransız Bastien Dechepy oturacak, AVAR’da ise Romain Lissorgue eşlik edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı