15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı 15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı

Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde oynanan derbi maçında tribünlere yaptığı skor işareti ile gündeme gelen A Erkek Milli Takımı Başantrenörü Ergün Ataman'a karşı sert bir tavır aldı. Kulüp, Ataman'ın milli takımda görev yaptığı süre boyunca basketbol milli takımına sporcu göndermeme kararı aldığını duyurdu.

Fenerbahçe'den gelen açıklama şöyle:

A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur. Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır. Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır. Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır. Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz. Fenerbahçe Spor Kulübü

Ergün Ataman özür diledi

Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'un Başantrenörü Ergün Ataman, Galatasaray ile oynanan hazırlık maçının ardından yaptığı tribün hareketiyle gündem oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılı taraftarlara derbiye atıfta bulunarak ‘3-1’ işareti yapan Ataman, bu davranışının yaratmış olduğu tartışmaların ardından Fenerbahçe camiasından özür diledi.

Ataman, yaptığı açıklamada, hareketinin yanlış anlaşıldığını ve amacının kesinlikle bu şekilde algılanmak olmadığını ifade etti.

Ergin Ataman, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşam Galatasaray ile oynanan dostluk maçı sonrasında, taraftarın ilgisi karşısında öncelikle klasikleşen yumruk sevincimi sonrasında da planlanmamış bir şeklide basına da yansıyan ’3-1’ hareketini yaptım. Bu hareketi yaparken herhangi bir camiayı hedef alma veya rencide etme amacım kesinlikle olmamıştır. Ben her fırsatta Fenerbahçe camiasına duyduğum saygıyı dile getiren ama sahada onların en büyük rakiplerinden biri olduğumun altını çizen bir antrenörüm. Dünkü hareketimin Fenerbahçe camiasında oluşturduğu rahatsızlığın farkındayım. Hiç arzu etmediğim şekilde oluşan algı dolayısıyla da samimi üzüntümü belirtmek isterim. Yaşanan olay dolayısıyla kırdığım tüm Fenerbahçe camiasından özür dilerim."

Muhabir: Haber Bülteni