ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü yönündeki haberler, sosyal medyada ve basında büyük yankı uyandırdı. FETÖ’ye yakın bazı internet siteleri, Gülen'in 83 yaşında hayatını kaybettiğini iddia etti. Gülen’in ölümüyle ilgili ilk açıklama, yeğeni Ebuseleme Gülen’den geldi. Ebuseleme Gülen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Fethullah Gülen’in ölümünü doğruladı.

Ankara Valisi Şahin, Çubuk'ta incelemelerde bulundu Ankara Valisi Şahin, Çubuk'ta incelemelerde bulundu

“Ankara'ya teyitli bilgi ulaştı”

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat da CNN Türk canlı yayınına katılarak, Gülen'in ölüm haberinin Ankara'ya teyitli olarak ulaştığını açıkladı. Fırat, canlı yayında şu ifadelere yer verdi: “Çok net söyleyebiliriz. Ankara'ya da bu bilgi ulaştı. Teyitli olarak söyleyebiliyoruz ki, Fethullah Gülen öldü.”

Sağlık Sorunları Nedeniyle Son Dönemde Zor Günler Geçiriyordu

Hande Fırat, Gülen'in son dönemlerde ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirterek, “Böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve demans gibi rahatsızlıklarla mücadele ediyordu. Pensilvanya'dan çıkarılmasının ardından sağlık durumu daha da kötüleşti” açıklamasında bulundu. Fırat ayrıca, örgüt içindeki Avrupa ve Amerika ekipleri arasında yaşanan para kavgası nedeniyle Gülen'in zor bir süreç geçirdiğini hatırlattı.

FETÖ’ye Yakın Siteler Ölüm İddiasını Gündeme Getirdi

FETÖ'ye yakın internet siteleri, 20 Ekim’de Gülen’in hastanede hayatını kaybettiğine dair haberler paylaşmaya başladı. Ancak bu siteler, kısa süre içinde erişime kapatıldı. Gülen’in ölümüyle ilgili iddialar, başta sosyal medya olmak üzere geniş bir platformda tartışılmaya başlandı.

Gülen'in Ölümü Türkiye'de de Yankı Uyandırdı

Türkiye'de uzun süredir aranan ve FETÖ’nün elebaşı olarak bilinen Gülen’in ölümü, Ankara'da da gündemin ilk sıralarına yerleşti. Özellikle Gülen'in son dönemde sağlık sorunları yaşadığı ve örgüt içi anlaşmazlıklar nedeniyle Pensilvanya'dan başka bir yere götürülmesinin ardından sağlığının daha da kötüleştiği öne sürüldü.

Fethullah Gülen, uzun yıllardır ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu ve burada bulunan çiftliğinde, örgütün liderliğini sürdürüyordu

Editör: Sevda Ecem Karapolat