Gülen’in taşınma süreci, çevresinde büyük bir dikkatle takip edildi ve basın mensuplarının da ilgisini çekti.

Gülen’in, FETÖ’nün merkezi olarak bilinen Saylorsburg kasabasındaki yeni adresi, "260 Kennel Road, Saylorsburg, PA 18353" olarak belirlendi. AA ekiplerinin edindiği bilgilere göre, 2008 yılında inşa edilen bu büyük ev, yaklaşık 12 dönüm arazi üzerine kurulmuş ve 400 metrekareye yakın bir iç alanı bulunuyor. Evde 3 oda ve 4 tuvalet yer almakta. Ormanlık bir alanda konumlanan bu malikanenin, yaklaşık 887 bin ile 1 milyon dolar arasında bir değere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Feto-2

Yeni malikane, çevresindeki güvenlik kameraları ile dikkat çekiyor. Güvenlik önlemleri, Gülen’in özel hayatının gizliliğini korumak amacıyla oldukça sıkı tutulmuş durumda. İddialara göre, ev 2023 yılında Gülen’in kişisel bakımından sorumlu olduğu belirtilen Cevdet Türkyolu ve çocukları tarafından sahip olunan Meserret LLC şirketi tarafından satın alındı.

Feto-3

LÜKS ARACINDA GÖZÜKTÜ

Basın mensupları, Gülen’in yeni adresini görüntülemeye çalışırken, lüks araçlar ve diğer taşıtların evin bahçesinde bulunması dikkat çekti. Dron ile havadan çekilen görüntülerde, bahçede kar motoru ve karavan gibi araçların da yer aldığı görüldü. Yapılan çekimlerde, Gülen’in bulunduğu siyah bir Mercedes aracının ön yolcu koltuğunda kameralara yakalandığı anlar dikkat çekti. İki lüks aracın, Gülen’i evden uzaklaştırarak bilinmeyen bir noktaya doğru hızla ilerlediği bildirildi.

Feto2

Olayın ardından, basın mensupları çekimlerine devam ederken, Gülen’in kaldığı evdeki kişiler polis çağırdı. Polis, AA ekibiyle yaptığı görüşmeden sonra, Gülen’in özel mülküne girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve trafiğin akış halinde olduğu yol kenarında dikkatli olunmasını istedi.

Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı

FETÖ elebaşı Gülen’in, kendi rızası olmadan nisan ayında eski malikanelerinden çıkarıldığı iddiaları, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi