Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011 ve 2015 yıllarında yapılan Askeri Liselere Giriş Sınavları (ALS) soruşturmaları kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirdi. Yapılan incelemelerde, FETÖ/PDY mensuplarının sınav sorularına önceden erişerek bu soruları örgüt üyelerine dağıttığı belirlendi. Ayrıca, 2015 Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) ve 2015 Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO) mülakatlarında, aday numaraları üzerinde kodlama yapılarak örgüt üyelerinin avantajlı konuma getirildiği tespit edildi.

Bu kapsamda, toplam 7 şüphelinin Ankara merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak gözaltına alınmasına karar verildi. Gözaltına alınanlar arasında biri aktif polis memuru, diğeri ise aktif askeri personel olan FETÖ/PDY mensubu iki şüpheli bulunuyor.

ByLock Kullanan 5 Kişi İçin Yakalama Kararı Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün gizli haberleşme aracı ByLock yazışma programını kullandıkları tespit edilen 5 şüphelinin de gözaltına alınmasına karar verdi. Bu operasyon da Ankara'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Ankara’da sahte içki ve kaçak gıda operasyonu:  Binlerce malzeme ele geçirildi Ankara’da sahte içki ve kaçak gıda operasyonu: Binlerce malzeme ele geçirildi

FETÖ'den 14 kişi gözaltına alındı

Firari FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emir ve talimatları doğrultusunda yapılan aramalar sonucunda, 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kaynak: İHA