Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin Ramallah'ta Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun ofisini kapatmasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, İsrail ordusunun Ramallah'taki baskınının ve ofisin kapatılmasının Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun İsrail işgalini sona erdirme kararının hızla uygulanmasını gerektirdiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, baskın ve kapatmanın, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak etme ve soykırım suçlarını tamamlama planlarının bir parçası olduğuna dikkat çekildi. Uluslararası sessizliğin, aşırı sağcı İsrail hükümetini cesaretlendirdiği belirtilirken, bu durumun iki devletli çözüm temelinde barış müzakerelerinin canlandırılmasına engel olduğu ifade edildi.

Gazeteci Şirin Ebu Akile'nin Fotoğrafı Parçalandı

Al Jazeera'nın Filistin Müdürü Velid Ömeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin gece düzenlediği baskında kapıyı patlatarak içeri girdiklerini ve ofisin 45 gün boyunca kapatıldığına dair karar teslim ettiklerini belirtti. Ömeri, baskını "basına ve ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi. Ofisin girişinde bulunan, İsrail'in öldürdüğü gazeteci Şirin Ebu Akile'nin fotoğrafının parçalandığını da ekledi.

Hamas'tan İsrail'e Sert Tepki

Hamas Hareketi de yaptığı yazılı açıklamayla İsrail'in Al Jazeera ofisini kapatarak gerçekleri gizlemeye çalıştığını ve gazetecileri hedef aldığını belirtti.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

İsrail'in daha önce Kudüs'teki Al Jazeera ofisini kapatmasının ardından Ramallah ofisinin de kapatılması, uluslararası alanda tepkiyle karşılandı.

Muhabir: Haber Bülteni