Vatanseverler Başkentte Buluştu Vatanseverler Başkentte Buluştu

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümünde günün erken saatlerinden itibaren başlayan etkinlikler gece geç saatlere kadar devam etti. Etkinlikler kapsamında gün boyu sahne alan Ankaralı Seymen ve Bacıerenler 13 Ekim Ankara'nın başkent oluş yıl dönümüne damga vururken finalde de yine Ankaralı Seymen ve becerenler yer aldı.

7058868A 35Ef 43C7 97F2 9F8F9D3169C5

Ankara Kulübü'nün Seymen ve Bacıerenleri Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte sahne alarak başkentlilere unutulmaz bir geceye yaşattılar. Etkinliğe Ankara'nın önde gelen sivil toplum siyaset yerel yönetim ve kanaat önderlerinin katılmasının yanında yüzlerce vatandaş katılırken ; etkinliğin açılışında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları'na yapılan saygı duruşunun ardından hep birazdan İstiklal Marşı okundu.

F646342B 5De3 4A62 Bbc7 Bfdf1A681D0B

ANKARA SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Ankaralıların her zaman olduğu gibi yine her alanda Ankara'ya sahip çıkacağını ve sahipsiz bırakmayacağını belirten Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan şunları söyledi : Başkent Ankara'nın tarihsel kültürel ve birçok açıdan değerinin olduğu ortadayken maalesef son zamanlarda Ankara'nın başkent oluşu bile unutulmaya başlandı. Etkinlikler , törenler bile yapılmak için yapılıyor. Ama bu şehrin bir hikayesi var. Dünyaya , emperyalistlere meydan okuyan bir hikayesi var. O hikayeye bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ankara ilelebet Başkent kalacaktır. Birileri saltanat , hilafet ya da başka bir Başkent hayali kurabilir ama hiç boşa uğraşmasınlar. Ankara'mız ilelebet Başkan kalacaktır. Ankara Atatürk'ün şehridir , cumhuriyetin şehridir.

37Fdd345 Ab3C 41C7 B76B 8C9B7F1B98D3

Kaynak: Onur Dedeoğlu