Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek sporculara destek vermek amacıyla Team Türkiye Uğurlama Töreni’ne katıldı. 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan oyunlar için Özbek, Galatasaraylı milli sporcular Berkay Ömer Öğretir ve Berke Saka ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sporcularımıza Destek: “Türkiye’nin Arkalarında Olduğunu Bilmeleri Çok Önemli”

Başkan Özbek, sporcuların yanında olduğunu belirterek, “Onları cesaretlendirmek lazım. Türkiye’nin sporcuların arkasında olduğunu bilmeleri çok önemli. Onun için buradayım. Onlara başarılar diliyorum. İnşallah madalyalarla dönecekler” dedi.

Ali Sami Yen’in Hatırasını Yaşatmak

Galatasaray’ın kurucularından Ali Sami Yen’in 1924 Paris Olimpiyatlarına katılan kafileye başkanlık ettiğini hatırlatan Özbek, “100 yıl önce Galatasaray’ın kurucularından Ali Sami Yen beyefendi kafileye başkanlık yapmıştı. Bunun hatırasıyla oyuncularımızı desteklemek için onların yanındayım” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı

Berkay Ömer Öğretir: “Dursun Başkan’ın Uğurlamaya Gelmesi Bizi Çok Mutlu Etti”

Milli yüzücü Berkay Ömer Öğretir, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in kendilerini uğurlamak için havaalanına gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. “Beklemiyorduk, haberimiz yoktu. Bizim için çok güzel bir sürpriz oldu. Kulübümüzü, ülkemizi ve federasyonumuzu böyle bir organizasyonda temsil etmek büyük bir gurur. Hem federasyon başkanının, hem de Dursun Başkan’ın bizi uğurlamaya gelmesi bizi çok mutlu etti. Bu, bize ayrı bir cesaret oldu” şeklinde konuştu.

Berke Saka: “Olimpiyatlarda Bize Yakışanı Yapmaya Çalışacağız”

Milli yüzücü Berke Saka ise, Başkan Özbek’in desteğinin kendilerini motive ettiğini ifade ederek, “Çok güzel bir sürpriz oldu. Ben de şaşırdım. Bu bizi daha çok motive etti. Daha çok heyecanlandırdı. Biz orada elimizden geldiğince bize yakışanı yapmaya çalışacağız” diyerek düşüncelerini aktardı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcularımıza başarılar dileyen Dursun Özbek, sporcuların cesaretlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İHA