Fenerbahçe ve Galatasaray, transfer sezonunda yeniden karşı karşıya! Galatasaray, eski Fenerbahçe golcüsü Michy Batshuayi'i kadrosuna katmak için adım attı. Belçikalı yıldız, imzayı atıp sağlık kontrolünden geçtikten sonra sarı-kırmızılı formayı giymeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe'nin Teklifi Reddedildi

Michy Batshuayi transferinde iki İstanbul devi rekabet halinde. Fenerbahçe, 30 yaşındaki golcüye 3 yıllık bir sözleşme ve yıllık 3.1 milyon euro teklif etti ancak bu teklif Galatasaray'ın sunduğu rakamların altında kaldı. Sarı-lacivertliler, ayrıca 3 milyon euro'luk bir imza parası önerdi fakat Batshuayi, Galatasaray'ın daha cazip teklifini kabul etti.

Galatasaray'ın Cazip Teklifi

Batshuayi'nin tercihi Galatasaray'dan yana oldu. Sarı-kırmızılılar, Belçikalı forvet için 3 yıllık sözleşme ve yıllık 3 milyon euro maaşın yanı sıra 3 milyon euro'luk bir imza parası önerdi. Bu teklif, Batshuayi'nin İstanbul'da kalmaya karar vermesinde etkili oldu.

Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı Fenerbahçe Twente maçına çıkaracak kadroyu açıkladı

Mertens'in Katkısı

Transferde Galatasaray'ın danışmanlığını yapan Mertens'in rolü büyük. Belçikalı futbolcu, Batshuayi'yi ikna sürecinde destek verdi. Fenerbahçe'deki performansıyla dikkat çeken Batshuayi, Galatasaray'da yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Muhabir: Haber Bülteni