CHP Ankara Milletvekili Gamze Şengel Taşcıer, Instagram'a getirilen erişim engeline sert tepki gösterdi. Taşcıer, yaptığı açıklamada bu engelin sadece basit bir sansür olmadığını, aynı zamanda anayasal düzene karşı gerçekleştirilen bir siber darbe olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuştu: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek

Taşcıer, Instagram'a erişim engelinin toplumun bilgiye erişim hakkını, ifade ve haberleşme özgürlüğünü ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtti. "Ülkemizde anayasal düzene karşı bir siber darbe gerçekleştiriliyor" diyen Taşcıer, bu girişimin kanun dışı olduğunu ve toplumsal özgürlükleri kısıtladığını ifade etti.

Açıklamasında ülkedeki derin ekonomik krize de değinen Taşcıer, "Şahsım Devleti, ülkedeki derin ekonomik krizi perdelemek için tüm tuşlara aynı anda basıyor" dedi. Bu tür erişim engellerinin, hükümetin ekonomik sorunları örtbas etmeye çalıştığını ileri süren Taşcıer, toplumun bu tür girişimlerle kaosa sürüklenmek istendiğini savundu.

Toplumun sinir uçlarıyla oynanarak bir kaos ortamı yaratılmak istendiğini belirten Taşcıer, "İzin vermeyeceğiz!" diyerek bu tür girişimlere karşı duracaklarını açıkladı. Taşcıer, atanmışların milli iradeyi hiçe sayan ve anayasayı tanımayan tutumlarının tarihin karanlığına fırlatılıp atılacağını belirterek, kararlılıklarını vurguladı.

Muhabir: Fatma Doğanay