Gündem

"Gazi Başkomutan" iddiası yalan çıktı! FETÖ'cü hesaplar dolaşıma sokmuş...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının bulunduğu resmi bir evrakta "Gazi Başkomutan" ifadesinin yer aldığına dair FETÖ'cü hesaplar tarafından yayılan iddia, gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle çürütüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, görselin sahte olduğunu ve daha önce de dolaşıma sokulduğunu belirtti.

Abone Ol

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), terör örgütü FETÖ'nün propaganda amaçlı hesaplarından paylaşılan görselin sahte olduğunu açıkladı. Söz konusu görselde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının bulunduğu bir resmi evrakta "Gazi Başkomutan" ifadesinin yer aldığı iddia ediliyordu. Ancak DMM'nin açıklamasına göre, bu iddialar tamamen asılsız.

Geçmişte de Aynı Yöntem Kullanılmış

DMM'den yapılan açıklamada, aynı sahte görselin geçmişte de benzer şekilde FETÖ hesapları tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulduğu tespit edildi. Açıklamada, "FETÖ terör örgütünün propaganda hesaplarından paylaşılan bu tür asılsız görseller ve iddialar, toplumda karmaşa yaratmak amacı taşımaktadır. Bu tür dezenformasyonlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir" denildi.

Vatandaşlara Uyarı

DMM, vatandaşları bu tür asılsız iddialara karşı dikkatli olmaya ve sadece güvenilir kaynaklardan bilgi almaya çağırdı. Açıklamada, "Bu tür sahte içeriklere karşı dikkatli olunmalı ve resmi makamlardan gelen bilgilere güvenilmelidir" ifadelerine yer verildi.