Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezinin bulunduğu Ankara Konağında Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur , Gençlerbirliği Başkanvekili ve aynı zamanda Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı olan Dr. Metin Özaslan ile bir araya gelen Gençlerbirliği taraftarları gündemdeki bazı konuları konuştular.

Gündeme dair en önemli konulardan biri de taraftar gruplarının maratonda tek tribün olarak birleştirme düşüncesinin konuşulup tartışması oldu. Toplantı öncesi yönetimle birlikte yemek yiyen taraftarlar yemek sonrasında toplantı salonuna geçerek hem yönetimi dinlediler hem de Gençlerbirliği ile ilgili yeni sezon öncesi düşüncelerini ifade ettiler.

Çok sayıda taraftar grubu bulunan Gençlerbirliği'nde; Alkarakar, Ultras Kardeşler, Cephe, GAR, Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği, Kara Kızıl, HEK, SON KALE gibi gruplar ön planda bulunuyor.

HER ŞEY GENÇLERBİRLİĞİ İÇİN

Ankara Kulübü Yenimahalle şube başkanı ve aynı zamanda Gençlerbirliği'nin tanınan bir taraftarı olan Hamit Başkaya'nın öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur her şeye Gençlerbirliği için yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

Kayserispor'da teknik direktör fırtınası: Son 10 sezonda 20 değişim! Kayserispor'da teknik direktör fırtınası: Son 10 sezonda 20 değişim!

“Kulübümüz rahmetli başkanımız İlhan Cavcav'dan sonra maalesef iyi yönetilmedi. Biz göreve geldiğimizde kulübün 481 milyon Türk Lirası borcu vardı. Bakın vardı diyorum. Göreve geldiğimizde altyapıdan profesyonel futbol takımımıza kadar tüm herkesin mental anlamda sorunları vardı. Yönetime, başkana güven yoktu. Tabi bunu zamanla aştık. 4-5 toplantıdan sonra, artı futbolcuların primlerini, maaşlarını düzgün bir şekilde ödedikten sonra sporcularımızla mental anlamda iyi bir seviyeye geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da mali anlamda ortaya koyduğu şartları yerine getirmiş bulunuyoruz. Kulübümüz birçok alanda teknik ve teknolojik yatırımını yapmış bulunuyor.

Cumhuriyetin ve Atatürk'ün başkenti Ankara'nın en önemli spor camiası olan Gençlerbirliği'nin yönetiminde olmaktan gurur duyuyorum diyen Gençlerbirliği Başkanvelili Dr. Metin Özaslan , "Zor bir dönemden geçiyoruz. Geçmişten kötü yönetimler , yapılan yanlış sözleşmelerden ötürü sıkıntılı süreçler yaşasak da yönetim kurulu olarak elimizden geleni yapıyoruz. Başkanımız 100 milyon TL'nin üzerinde kulübümüze bir katkı sağladı. Bizim Yönetim olarak en önemli özelliklerimizden birisi de tek ve ilk takımımız Gençlerbirliğidir. İki takım tutan yöneticilerimiz yok."

Yapılan toplantıda gündeme dair konularda taraftarlar ve yönetim beklenen uzlaşmayı sağlayamadı.

Muhabir: Onur Dedeoğlu