Gündem

Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözü kimin?

Kayseri’de Suriyelilere yönelik yapılan provokasyonlar sonrası sosyal medya kullanıcıları arasında hızla yayılan ve binlerce kişi tarafından paylaşılan “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözünün kime ait olduğu merak edilip araştırılıyor. Peki, “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözü kime ait? “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözü Mustafa Kemal’e mi ait? İşte, merak edilen sorunun yanıtı…

Abone Ol

Kayseri’de 7 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa taciz iddiası sonrası Türkiye genelinde sığınmacılara yönelik nefret söylemi arttı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Suriyelileri hedef göstererek gitmeleri gerektiğini savunurken Kayseri ve bazı illerde de provokatörler Suriyelilerin ev ve iş yerleine saldırı yaptı. Yaşnana gerilim sonrası sosyal medya kullanıcıları Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir sözüyle paylaşımlar yaptı. Peki, “Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözü kime ait? Bu söz Mustafa Kemal’e mi ait?

GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET VATANA İHANETTİR SÖZÜ KİMİN?

Sosyal medyada sıkça paylaşılan ve tam hali “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir” sözü Mustafa Kemal’in imzasıyla birçok yerde paylaşıldı. Kullanıcılar ise internet üzerinde bu sözün gerçekten kime ait olduğunu, Atatürk’ün söyleyip söylemediğini merak etti.

Bu sözün Mustafa Kemal’e ait olduğu söylenilse de yazılı kaynaklarda böyle bir bilgi geçmiyor. Dolayısıyla bu sözün kim tarafından söylenildiği belli değil ve anonimdir.