31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakından CHP’ye geçen Gölbaşı Belediyesi’nde sular bir türlü durulmuyor.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı geçtiğimiz günlerde MHP İlçe Başkanı Musa Şahin ve Belediyespor ile ilgili yaptığı açıklamalar büyük ses getirmişti.

Başkan Odabaşı iddialarına devam etti. Bu kez de Eymir Mahallesi Şehir Parkı’nda yer alan Luma Cafe’yi hedef aldı.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

RUHSATI YOK

Gölbaşı Eymir Mahallesi Şehir Parkı içerisinde hizmet veren Luma Cafe  hakkında meclise ve kamuoyuna bilgi veren Odabaşı, Luma Cafe’nin kaçak yapı olduğunu işletme ruhsatı olmadığını açıldığı günden bu güne orada kullanılan elektrik ve su faturasını Gölbaşı Belediyesi’nin ödediğini tespit ettiklerini belirtti. Başkan Odabaşı Luma Cafe hakkında şunları söyledi;

“Luma Cafe diye bir Kafe var parkın içerisinde. Cafe’nin içine ben girmedim ama seçim sürecinde dışarıdan gördüm ışıkları parıl parıl parlıyordu. Bir iki defa gece oradan giderken dikkatimi çekmişti. Belediye yetkililerinin de dikkatini çekmiş. Kaçak yapı ile ilgili çalışma yaparken kaçak yapı olduğu tespit edildi. İşletme ruhsatı yok, elektrik ve su faturası Gölbaşı Belediyesi’ne ödettiriliyor.

FATURALARI BELEDİYE ÖDEMİŞ

Bunun tespiti yapıldı. Bu hafta içerisinde gerekli yasal işlemleri yaparak kapattıracağız. Aldığımız bilgiye göre bu cafe geçen yıl Temmuz ayından beri çalışıyor. Kışın da elektrikli sobalarla ısıtılıyormuş gidenler anlatıyor. Bir parka kaçak yapı yapılacak. İşletme ruhsatı olmayacak. Elektrik ve su faturası belediye tarafından ödenecek. Belediye başkanının ve yetkililerin haberi olmayacak? Şartelini indirdik yasal işlemleri başlattık. Kamuoyunun bilgisine sunuyorum.” dedi

SADECE LUMA CAFE DEĞİL

Başkan Odabaşı Seğmenler semt pazarı altındaki kapalı oto park ve içerisindeki oto yıkamanın da elektrik ve su faturalarının Gölbaşı Belediyesi tarafından ödendiğini tespit ettiklerini ifade ederek; “Seğmenler semt pazarı altındaki kapalı oto park ve içerisinde oto yıkama var. Burayla ilgili de bir çalışma yapılıyor buranın su ve elektriğini de Gölbaşı Belediyesi ödüyor. Ödenen elektrik ve su faturaları Gölbaşı halkının cebinden çıkıyor. Bu hak mıdır? Bizim inancımızda haram diye bir şey var. Allah huzurunda bunun cevabını nasıl verirler bilmiyorum ama. Biz gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Pazar yerinin altındaki otoparkı da kapatıp, şartellerini indirdik.” dedi.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş