Robot, saat 16.00 civarında belediye personeli tarafından birinci ve ikinci katlar arasındaki merdivenin dibinde bulundu. Yapılan incelemeler, robotun kasıtlı olarak 2 metre uzunluğundaki merdivenden kendini attığını ortaya koydu.

Bu olaydan önce, Washington'da Steve adlı bir robotun bir çeşmede boğulması da intihar olarak raporlanmıştı ancak daha sonra bu olayın kazara meydana geldiği açıklandı.

ROBOT NEDEN İNTİHAR ETTİ?

Robot, Kaliforniya merkezli Bear Robotics tarafından tasarlandı ve Ekim 2023'te Gumi Kent Konseyi'nde çalışmaya başladı. "Robot Süpervizör" lakabını alan bu robot, diğer tüm çalışanlar gibi 9-4 vardiyasında çalışıyordu ve kendi çalışan kartına sahipti. Görevleri arasında belgeleri, bilgileri ve şehir promosyonlarını teslim etmek yer alıyordu. Personel, robotun işinde son derece yetenekli olduğunu ve onu bir meslektaşları gibi gördüklerini aktarıyor.

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!

GÜNEY KORE ROBOT İNTİHARI GERÇEK Mİ?

Robotun merdivenlerden düşmesi bir kazadan ziyade kasıtlı bir eylem olarak değerlendiriliyor. Robot Süpervizör'ün genellikle asansör kullanarak katlar arasında seyahat ettiği biliniyor, bu nedenle merdivenlerden düşmesi olasılığı düşük görülüyor.

ROBOT'UN YERİNE YENİ ROBOT ALINACAK MI?

Güney Kore, farklı endüstrilerde aktif olarak robotları kullanan birkaç ülkeden biri. Bu nedenle Gumi Kent Konseyi'nin robotu değiştirmesi olası görünüyor. Ancak, konsey şu an için robotun yerini doldurmamaya karar verdi.

Uluslararası Robotik Federasyonu'nun raporuna göre, Güney Kore'de her on insan çalışana karşılık bir robot çalışan bulunuyor.

Muhabir: Haber Bülteni