Kerahat Vakti nedir? Kerahat Vakti zamanları nelerdir?

Kerahat Vakti, İslam dinine göre namaz kılmanın mekruh (hoş karşılanmayan) olduğu üç özel zaman dilimini ifade eder. Bu zaman dilimleri günlük namazlar için dikkate alınır. İşte Kerahat Vakti ile ilgili detaylar:

KERAHAT VAKTİ NEDİR?

Kerâhat Vakti, güneşin doğuş, batış ve tam tepede bulunduğu vakte denir. İslam dinine göre kerahet vakitlerinde namaz kılınması mekruhtur.

KERAHAT VAKTİ ZAMAN DİLİMLERİ

Sabah Kerahat Vakti: Güneşin doğuşundan itibaren yaklaşık 45-50 dakikalık bir süre boyunca olan sabah vakit dilimine denir. Bu süre zarfında namaz kılmak mekruh kabul edilir. Sabah namazını, güneş doğmadan önce vaktinde kılmak daha uygundur.
İstiva Kerahat Vakti: Bu vakte "istiva vakti" veya "güneşin tepede olduğu an" da denir. Güneş öğle vaktine yaklaşırken, yaklaşık olarak öğle vaktisinden 10 dakika önce bu vakte girilir. Bu dönemde namaz kılmak mekruh sayılır.
Akşam Kerahat Vakti: İkindi sonrası, güneşin batışına kadar süren süreye akşam kerahat vakti denir. İkindi sonrası namazı güneş batmadan kılmak daha uygundur. Eğer bu süreyi geçirirseniz, sadece farzı kılmak daha iyi bir seçenek olacaktır.
Bu kerahat vakitlerinde namaz kılmak mekruh kabul edilir, ancak insanlar bazen zorunlu durumlar nedeniyle bu vakitlerde namaz kılmak zorunda kalabilirler. İslam'da namazı vakitinde kılmak önemli bir prensiptir, bu yüzden müslümanlar, namazlarını vaktinde kılmaya çalışmalıdır.

18 Kas 2023 - 17:35 - Eğitim

Muhabir  Zafer Altuntaş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Haymana Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Haymana Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Haymana Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Haymana Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.