Uluslararası kültür etkileşimini artırmayı amaçlayan bir etkinlik olan Türk-Kore Uluslararası Sergi, 20 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar Ankara Türk Tarih Müzesi'nde gerçekleşiyor. Kore Kültür Merkezi ve Uluslararası Kore Halk Resmi Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlenen sergi, "Halk Resmi-Güzel Renkli Seyahat" teması altında toplam 76 eseri kapsıyor.

Uluslararası Kore Halk Resmi Sanat Derneği üyesi sanatçılar ile Türk sanatçıların katılımıyla gerçekleşen etkinlik, geleneksel Kore sanatının yanı sıra Türk geleneklerini de bir araya getiriyor. Koreli sanatçılar, eserlerinde mutluluk, huzur ve uzun ömür temalarını işlerken, Türk sanatçılar ise Kore Halk resmi tekniklerini kullanarak Türk kültürünü yansıtan eserler ortaya koyuyor.

Etkinliğin açılış törenine katılan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Kardeş ülke Kore ile kültürlerini paylaşma fırsatı bulduğumuz bu anlamlı günde, etkinliğe katılan herkese eserleri keyifle izleme zamanı geçirmelerini dilerim" ifadelerini kullanarak, kültürler arası birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Açılışa katılan bir diğer konuk, "Kore'nin geleneksel resimlerinin Türk Tarih Müzesi'nde sergileniyor olması beni oldukça duygulandırıyor" diyerek, "Bu sergi aracılığıyla Kore sanatını anlamak için anlamlı bir zaman geçirdik" şeklinde duygularını paylaştı.

KORE KÜLTÜR MERKEZİ VE KORE BÜYÜKELÇİLİĞİNİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLER

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Muhabir: Sevda Ecem