Dünyaca ünlü kalp cerrahları Ankara’da buluştu! Dünyaca ünlü kalp cerrahları Ankara’da buluştu!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Dilsu Dicle Erkan, uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı.

1-4 Haziran 2024 tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de 57.’si düzenlenen Avrupa İnsan Genetiği Kongresi’nde, “Dr. Dian Donnai ve Dr. Jill Clayton-Smith Ödülü”ne layık görüldü.

Dr. Erkan, bu prestijli ödülü, Dr. Öğretim Üyesi Naz Güleray Lafcı ve Dr. Öğretim Üyesi Ceren Damla Durmaz’ın danışmanlığında gerçekleştirdiği, nadir ve henüz tanımlanmamış bir iskelet displazisi üzerine yaptığı çalışma ile kazandı.

Bu ödül, Klinik Genetik ve Dismorfoloji alanında Avrupa ve Dünya’da önde gelen iki profesör olan Dr. Dian Donnai ve Dr. Jill Clayton-Smith adına ithaf edilmiş olup, bu yıl ilk kez verildi. Dr. Erkan’ın bu başarısı, Hacettepe Üniversitesi için tarihi bir an olarak kaydedildi.

Bu ödül, Dr. Erkan’ın bilimsel araştırma alanındaki yetkinliğini ve Tıbbi Genetik alanındaki katkılarını uluslararası düzeyde bir kez daha teyit etmiş oldu.

Muhabir: Sevda Ecem