Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 19,5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Akış’ın görevden alınmasının ardından yerine kayyum atanması, kentteki gerilimleri tırmandırdı.

DEM Partililer ile Polis Arasında Arbede

Dün öğle saatlerinde izinsiz gösteri düzenleyen DEM Partililer ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Göstericiler ile polisler arasında çıkan arbede, kentteki tansiyonu daha da yükseltti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve beraberindekilerin polislere karşı sert tepkiler gösterdiği görüldü.

Tehdit İçerikli Sözler Kameralara Yansıdı

Olaylar sırasında bir DEM Partili, kayyum olarak atanan Hakkari Valisi'ne yönelik tehdit içerikli ifadelerde bulundu. DEM parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve yanındakilerin  busözleri kameralara yansıdı.

Eğer biz bu kentin valisini bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz. Kendisi bir adım atamayacak bu sokaklarda. Binlerce polis ordusuyla gezecek” diyen

Kentteki gerginliğin nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

NE OLMUŞTU?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM) belediye başkanı seçilen Mehmet Sıddık Akış, dün akşam saatlerinde Van'da gözaltına alındı.

Belediyede Arama Başlatıldı

Akış'ın gözaltı kararı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sabah saatlerinde polis Altay Caddesi’ni giriş ve çıkışlara kapatarak Hakkari Belediyesi’nde arama başlattı. Partililer ise belediye binası önünde toplanmaya başladı.

Vali Çelik Belediye Başkan Vekili Olarak Atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Akış’ın görevden uzaklaştırılmasının nedenleri ayrıntılı olarak açıklandı. Açıklamada, Akış’ın PKK/KCK yapılanmasında üst düzey görev aldığı, örgüt adına sözde sorgulamalar yapıp sözde vergi topladığı, yasa dışı yürüyüş ve terörist cenazesi gibi eylemleri organize ederek halka ve esnafa baskı yaptığı, kepenk kapatmaya karşı çıkan esnafı terör örgütü adına tehdit ettiği belirtildi.

Akış’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından Hakkari Valisi İdris Akbıyık, belediye başkan vekili olarak atandı.

Muhabir: Haber Bülteni