İsrail ordusu, son gerçekleştirdiği operasyon sırasında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, ölenlerden birinin Hamas liderlerinden Yahya Sinvar olabileceğine dair bilgi ve belgelerin kontrol edildiği belirtildi.

Hamas lideri Yahya Sinvar ile alakalı İsrail ordusu şu açıklamayı yaptı:

"Gazze'deki IDF operasyonları sırasında 3 terörist ortadan kaldırıldı. IDF ve ISA, teröristlerden birinin Yahya Sinvar olma olasılığını kontrol ediyor. Bu aşamada, teröristlerin kimliği doğrulanamıyor.

Teröristlerin etkisiz hale getirildiği binada, bölgede rehinelerin bulunduğuna dair herhangi bir işaret yoktu. Bölgede görev yapan kuvvetler gerekli dikkatle operasyonlarına devam etmektedir."

İsmail Saymaz anlattı: Sinan Ateş'in katili Eray Özyağcı hakkında bilinmeyenler... İsmail Saymaz anlattı: Sinan Ateş'in katili Eray Özyağcı hakkında bilinmeyenler...

İsrail medyası: "Hamas lideri Sinvar'ın öldüğü doğrulandı"

İsrail medyası, bir güvenlik kaynağına dayandırdığı haberinde Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü duyurdu. İsrail devlet yayın kuruluşu Kan’ın haberine göre, güvenlik kaynağı, Sinvar’ın ölümünü kesin olarak bildirdi.

İsrail'den Sinvar açıklamaları: "Büyük olasılıkla öldü"

Üst düzey bir İsrailli yetkili, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölme olasılığı hakkında "büyük olasılıkla" ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Hizbullah'ın öldürülen lideri Hasan Nasrallah ve Hamas'ın askeri şefi Muhammad Deif'in fotoğraflarını paylaşarak, "Her bir teröriste ulaşıp, etkisiz hale getireceğiz" dedi.

Gazze Şeridi'ni yöneten Sinvar, 31 Temmuz'da Tahran'da İsrail tarafından öldürülen Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin ardından örgütün başına geçmişti.

Kaynak: Haber Merkezi