Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durdurulması ve bir ateşkes anlaşmasına varılması konusunda Mısır ve Katar’ın çabalarını desteklediklerini ifade etti. Açıklamada, "Hamas, arabulucuların önerilerini kabul etti ve bu süreçte esneklik gösterdi. Ancak, İsrail bu önerileri reddetti ve saldırılarına devam etti" denildi.

Hamas: Eski Öneriler Üzerine Bir Plan İstiyoruz

Hamas, 6 Mayıs 2024'te yapılan arabulucu önerilerini kabul ettiğini ve BM Güvenlik Konseyi’nin bu konudaki kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Ancak İsrail’in bu önerilere rağmen saldırgan tutumunu sürdürdüğünü vurguladı. 2 Temmuz’daki son öneriye de olumlu yanıt verdiklerini, ancak İsrail’in hala saldırılara devam ettiğini ve kalıcı bir anlaşma konusunda ciddi olmadığını belirtti.

Hamas, 15 Ağustos’taki müzakerelere yönelik çağrıyı değerlendirerek, yeni müzakereler yerine Biden’ın vizyonu ve BM Güvenlik Konseyi kararına dayalı olarak önceki mutabakatların uygulanmasını istedi. "Yeni müzakere turları, işgalin saldırganlığını örtbas etmeye hizmet eder. Bu nedenle arabulucular, mevcut mutabakatları hayata geçirmek için harekete geçmeli ve yeni önerilerden kaçınmalıdır" ifadelerine yer verdi.

ABD, Mısır ve Katar’dan Müzakere Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Thani, İsrail ve Hamas’a 15 Ağustos’ta Doha veya Kahire’de müzakerelere yeniden başlamaları çağrısında bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada ise, önümüzdeki hafta görüşmelere katılmak üzere bir heyetin gönderileceği bildirildi.

Kaynak: İHA