Harun Farocki Retrospektifi çerçevesinde, Antje Ehmann ve Hazel Kılınç’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen "Labour in a Single Shot" atölyesi ürünleri, 4 Ekim 2024'te Yermekân'da sergilenecek. Atölye süresince 20 katılımcı tarafından üretilen kısa videolar, emeğin tek bir çekim ile ele alındığı yaratıcı çalışmalar olarak dikkat çekiyor. Filmlere, Harun Farocki’nin "İşçiler Fabrikadan Çıkarken" (1995) ve "Karşılaştırma" (2009) adlı önemli yapıtları da eşlik edecek.

4 Ekim saat 17.00’de açılacak olan sergi, iki gün boyunca ziyaret edilebilecek. Ziyaret saatleri ise 4 Ekim'de 17.00-21.00, 5 Ekim’de ise 14.00-20.00 arasında olacak.

Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü! Yeşilçam efsanesi Filiz Akın yeniden hastaneye kaldırıldı! Son fotoğrafı sevenlerini üzdü!

Sergide yer alacak katılımcılar arasında Alinur Bağcı, Bekir Efe Demetgül, Cihan Ekiz, Çağatay Yiğit, Çağla Gillis, Defne Kırmızı, Ecrin Akkaya, Erinç Ulusoy, Esra Oskay, Fulya Balkar, Lara Tan ve diğer isimler bulunuyor.

Harun Farocki, deneysel ve belgesel sinemanın en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. 2024 yılında, ölümünün 10. yıldönümü olması vesilesiyle Goethe-Institut Ankara ve Yermekân işbirliğiyle gerçekleştirilen retrospektif, Farocki'nin sinemaya ve sanata katkılarını bir kez daha gündeme getiriyor.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat