Haziran ayının ilk haftasında toplanması beklenen Kabine toplantısında, 9.Yargı Paketi, Kurban Bayramı tatili, emekli ikramiyeleri gibi konuların el alınması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinenin göreve başlamasının birinci yıl dönümü olduğunu belirterek, bugünkü Kabine Toplantısı'nda son bir yılda Türkiye'ye kazandırdıkları hizmetlerin özeti şeklinde vatandaşlarla paylaşacaklarını belirtmişti. En sonuncusu 20 mayıs2ta gerçekleştirilen toplantı bugün saat 15.00'te Beştepe'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

MASADA HANGİ BAŞLIKLAR VAR?

Kamuda tasarruf genelgesinin ardından kanun değişikliği gereken düzenlemeler için harekete geçildi. Kamu taşınmaz ve araçlarının satışı için özelleştirme idaresine yetki verilmesi planlanıyor. Düzenlemenin hazırlıklarına yönelik ekonomi yönetimi sunum yapacak.
Vergi paketi ve kamu ihale kanununda yapılması planlanan değişikliklerin yanı sıra Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun da gündeme gelmesi bekleniyor. Ayrıca, emekli ikramiyelerinin 3 bin liralık ödemelerinin ne zaman yapılacağının kararlaştırılması bekleniyor.

Terör örgütü PKK/YPG uzantısı grupların Suriye’nin kuzeydoğusunda planladığı ve Türkiye’nin karşı çıktığı seçimler de masada olacak ve konuya dair atılacak adımlar da kabinede konuşulacak.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden saldırıları da gündemde olacak. Üç aşamalı ateşkes planıyla ilgili değerlendirme yapılacak ve Filistin devletini tanıyan ülke sayısını artırmaya dönük diplomatik girişimler istişare edilecek.

BAYRAM TATİLİ SÜRESİ

Toplantıda, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da tatilin 9 güne çıkıp çıkmayacağı konusu da netleşecek.

Muhabir: Haber Bülteni