Siirt'in Botan Vadisi Milli Parkı'nda meydana gelen heyelanda Veysel Eroğlu Ilısu Baraj Gölü'nde su seviyesi birden yükselince park halindeki araç akıntıya kapıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda takla atan otomobil sürüklendi Kuzey Marmara Otoyolu’nda takla atan otomobil sürüklendi

Heyelan Arabayı Yuttu

Olay, 12 Ekim akşamı merkeze bağlı Zorkaya köyü yakınında yaşandı. Ömer Akyüzlü ve 3 arkadaşı, balık avlamak için 34 UAS 20 plakalı hafif ticari araçla bölgeye gitti.

Akyüzlü, aracını su kenarına park ettikten sonra balık tutmaya başladı. Bu sırada dağın yamacında heyelan oluştu. Toprak ve kaya parçaları baraj gölüne düşüp suyun düzeyini yükseltti. Oluşan dalgalar kıyıya vururken; Ömer Akyüzlü ve arkadaşları, suya kapılmamak için panikle kaçtı ancak park halindeki araç akıntıya kapıldı. Aracın kısa sürede kaybolduğu saniyeler, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Araç Sürüklendi 

Görüntülerde, Akyüzlü ve arkadaşlarının kaçışı ve hızla yükselen suyun aracı sürüklediği görüldü. AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun ve DSİ 16'ncı Bölge Müdürü Cihan Aksoy, bölgede incelemede bulundu. Aracın çıkarılması için bölgede İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dalgıç ekiplerinin çalışması sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi