Katil barakada bulundu

Olay, 23 Haziran'da Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 798'inci Sokak'ta meydana geldi. Mehmet Demirhan, 6 yıl dini nikahla yaşadığı 1 çocuğunun annesi Hilal Kar'ı, ayrıldıktan 1 yıl sonra sokakta yürürken arkasından yaklaşıp tabancayla vurdu.

Çanakkale’de korkutan deprem! Çanakkale’de korkutan deprem!

Kar, başına isabet eden kurşunla yere yığılırken Demirhan olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Hilal Kar'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hilal Kar, Bağlar ilçesinde Yeniköy Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından yakalanmamak için sürekli olarak yer değiştiren şüpheli Mehmet Demirhan'ın, Sur ilçesi kırsalında olduğunu tespit etti.

Katili kolundaki dövme ele verdi

Şüphelinin olaydan sonra kılık değiştirdiği, sürekli şapka taktığı ve günlük hayatında bisiklet kullanarak dikkat çekmemeye çalıştığı belirlendi.

Kaldığı barakayı bulan ekipler, düzenledikleri operasyonla Mehmet Demirhan'ı yakalayarak gözaltına aldı. Üzerinden kimlik çıkmayan Demirhan'ın kolundaki dövmelerden o olduğu anlaşıldı.

Zanlı Mehmet Demirhan'ın emniyetteki işlemleri sürerken olaydan sonra kaçışı, bisiklet kullanırken ve yakalanma anları da kameraya yansıdı. Katil Demirhan'ın olayı kıskançlık bahanesiyle yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi